středa 4. května 2011

Rychle a zběsile 5 (Fast Five)

Režie: Justin Lin
Hlavní role: Vin Diesel, Paul Walker, Jordana Brewster, Dwayne Johnson, Tyrese Gibson
Recenze:
Pokud rychlý a zběsilý Dominic Toretto (Vin Diesel) se svým parťákem Brianem O'Connorem (Paul Walker) a sestrou Miou Toretto (Jordana Brewster) sedí za volantem, zašlapává plyn k podlaze, jednou rukou řídí a druhou likviduje záporáka, je všechno v pohodě. I ten děj plyne a myslím si, že z tohoto pohledu se jedná o jeden z nejlepších dílů celé série. Ale když dojde na mluvení, jde celý film i se všemi hvězdami "do kytek".
Situace typu: Stojí dva u auta, jeden se zdánlivě hrabe v motoru, ale nic ve skutečnosti neopravuje. Do toho jeho parťák nasadí snaživý dramatický výraz a pokusí se rozpoutat vážnou konverzaci ve stylu: "Jaké máš vzpomínky na svého otce...?"
Přesně tohle jsou dialogy, ze kterých vás rozbolí hlava a zároveň přijdete o ten pozitivní dojem z akčního nářezu, od kterého přece nikdo neočekává nějaké hluboké myšlenky, tam má přece jít jen o rychlá auta, řvoucí motory, skřípející brzdy a propocená trika hlavních hrdinů připomínající špinavé tílko Johna McClaina ze Smrtonosné pasti (Die Hard, Bruce Willis).
Nicméně naštěstí i tady stále hodně převažuje to, co se od filmu akční série Rychle a zběsile očekává a na ty snahy o hlubokomyslnou konverzaci přece jen nezbývá tolik času a prostoru:-). (4/5)
Děj:
Tentokrát se silniční běsnění celosvětově známé akční série Rychle a zběsile (Fast and Furious) přesunulo do brazilského Ria. Přesně tam totiž před spravedlností utekli: "kladný padouch":-) Dom Toretto (Vin Diesel), bývalý agent FBI Brian O'Connor (Paul Walker) a Dominicova sestra Mia Toretto (Jordana Brewster). Do Ria tři uprchlíci nepřijeli náhodou. Přivedl je sem šílený plán plán, na jehož konci je čeká svoboda. Jenže cíl plánu v hodnotě 100 miliónů dolarů je ukryt v trezoru policejní stanice. Proto Brian a Dominic do Ria povolají všechny své bývalé parťáky z minulých dílů série (vrací se i Tyrese Gibson ze druhého dílu). Ani tohle ale úspěch nemusí zajistit, zvlášť když proti nim stojí zkorumpovaný narkobaron a také drsný federální agent Luke Hobbs s tváří další akční hvězdy Dwayna Johnsona, který se nevzdává a neprohrává. Jenomže pokud umíte jezdit v autě tak jako nikdo, můžete se vysekat i ze situací, které by pro jiné znamenaly konec.:-)
Shlédněte trailer: http://www.youtube.com/watch?v=FDOBLS8m2yE

Žádné komentáře:

Okomentovat