úterý 22. března 2011

Hlavně nezávazně (No Strings Attached)

Režie: Ivan Reitman
Hlavní role: Natalie Portman, Ashton Kutcher
Recenze:
"Oddechovka" se vším všudy. Pokud sháníte film, na který po náročném dni jen "tupě civíte", potom je Hlavně nezávazně tou správnou volbou:-). Film ve stylu: "Zanechte mozek v šatně a užijte si pokoukání."
Ashton Kutcher ve "svém" žánru a ve své obvyklé roli "ozdoba filmu", Oscarem čerstvě ověnčená Natalie Portman v romatické komedii se vším, co se od romantické komedie očekává.
Do filmových dějin se tenhle film rozhodně nezapíše, ale i takové jsou někdy potřeba. Možná je moje hodnocení trochu nadsazené, ale je to možná také tím, že jsem od filmu prostě nic neočekávala. (4/5) 
Děj:
Romatická komedie o mladé doktorce Emmě (Natalie Portman) a jejím nejlepším kamarádovi Adamovi (Ashton Kutcher), kteří se po pár problémech ve vztazích stanou tím, pro co angličtina vyhradila výstižný termín "friends with benefits", což volně přeloženo znamená něco jako "kamarádi s výhodami".
Pravidla hry jsou jasná: budou spolu jen spát, ale nic víc. Jakmile jeden začne cítit nebo chtít něco "víc", jejich " vztah" se opět stane čistě přátelský. Jenomže i nejlepší předsevzení a pravidla někdy selžou a nepočítají s tím, co by se dalo nazvat jako "změna okolností"...
Poznámka:
FYI: Parťačka Natalie Portman z filmu Černá labuť Mila Kunis natočí v tomto roce (2011) rovněž film s velmi obdobnou tématikou.
Film se bude jmenovat "Friends with benefits" (v češtině se opět vyznamenal svojí nemístnou "originalitou" český distributor, protože u nás se bude film promítat pod názvam "Kamarád taky rád"). Vedle Mily Kunis se v hlavní mužské roli objeví Justin Timberlake. Film by měl mít premiéru v létě 2011, u nás se objeví na podzim.

Žádné komentáře:

Okomentovat