středa 13. dubna 2011

2. Volejbalový ples

Stejně jako minulý rok jsme s kamarádkami a zároveň spoluhráčkami z choceňského volejbalového klubu uspořádaly ples k příležitosti ukončení sezóny. Stejně jako minulý rok se konal začátkem dubna (konkrétně 8.4. 2011). Stejně jako minulý rok jsme ho "umístily" do malého choceňského sálu zvaného "Na Rychtě". A stejně jako minulý rok jsme spolu z pár odvážlivci z řad mužů:-) nacvičili předtančení.
Loňské předtančení s tématem "spartakiáda" se setkalo s obrovským ohlasem, tudíž i letos jsme chtěli přijít s něčím originálním. Dohodli jsme se, že se jak hudba tak styl musí od loňského roku hodně odlišovat, protože jinak bychom se setkali pouze se srovnáním, které sice nastalo i tak, ale je přece jenom těžší porovnávat 2 naprosto odlišné "hudebně-taneční čísla":-).
Nejenom proto jsme si za písničku (po loňských Poupatech od Michala Davida) vybrali mix "profláklých" písniček z filmů Flashdance a Horečka sobotní noci (Saturday Night Fever - John Travolta). I díky tomu bylo nacvičování příjemnější. Abyste si to nevyložili nějak špatně, sranda byla v obou případech, ale když podesáté slyšíte Poupata, začíná to být přece jen trochu moc. Neříkám, že disko-trisko z Horečky sobotní noci je můj šálek kávy, ale po Poupatech to byla "procházka růžovým sadem".
Takže do všech příprav okolo sálu, kapely, zvukaře, tomboly, lístků a škemrání u sponzorů jsme se scházeli a snažili se něco secvičit. Každá bitva potřebuje generála, tudíž i my jsme do naší války s tanečními pohyby a kreacemi pořebovali velení (zvlášť část s absolutním hudbením hluchem, do které se hrdě hlásím:-)). Celé předtančení, nebo aspoň základ (na detailech jsme se podíleli všichni) vymyslela kamarádka Majda, které jsem tuhle roli vůbec nezáviděla. Zvlášť když na scénu "nakráčela" pánská část, respektive její hlavní představitel, shodou okolností hlavní postava předtančení, který měl pořád "plnou hubu keců" a to i poslední den před plesem, kdy už na nějaké zásadní změny v choreografii a "nedej bože" v hudbě bylo opravdu trochu pozdě...
Nakonec jsme to ale nějak "splácali".:-)
Tím ale starosti nekončily. Nejvíce času nám nakonec zabralo balení lístků do tomboly. Minulý rok jsme totiž "tombolních lístků měly asi 1000, což se prodalo během hodiny. Tudíž jsme se rozhodly, že jich letos uděláme víc. Každý lístek jsme smotávaly a vsouvaly do brček, což je dost "piplačka". Poslední lístky jsme domotaly okolo desáté hodiny večerní den před plesem:-).
Na pátek, tzn. den plesu, jsme si mezi sebou rozdělily zbývající úkoly, které bylo ještě potřeba zvládnout. Dost jsme toho udělaly předem (víc než minulý rok), ale jak já byla naivní, když jsem si myslela, že všechno v pátek v pohodě stihnu. Vstávala jsem o půl 8 a už zhruba od tři čtvrtě na 8 jsem nestíhala:-D. Navíc jsem pořád přemýšlela, co všechno nemám...  To se nakonec vyvrbilo do (bez nadsázky) zázraku, že jsem zapomněla jen vzít toastovač, což se dalo celkem snadno spravit:-) Naštěstí...
I přes celkem hladký průběh příprav plesu, až na pár maličkostí, jsme měly všechno připraveno v 6, přičemž ples začínal v 7. Ale hodina je celkem pohodová rezerva na převlečení a zkulturnění se:-)
V 7 bylo tudíž všechno "ready" a ples mohl začít.

S pohledem zpět celý ples proběhl hladce a byla to vlastně skvělá akce. I to předtančení nakonec mělo obrovský úspěch, dokonce jsme ho museli opakovat:-) (stejně jako minulý rok)... Nezbývá než doufat, že se plesová tradice udrží a že všechny plesy budou stejně dobré nebo dokonce ještě lepší:-)

Pozn.:
Pokud Vás zajímá předtančení:
Poupata (Michal David) a choceňská Spartakiáda: http://www.youtube.com/watch?v=m55a15DYYGY
Horečka sobotní noci a Flashdance: (ještě dodám:-))

Žádné komentáře:

Okomentovat