neděle 12. září 2010

Oko bere (21)

Režie: Robert Luketic
Hlavní role: Jim Sturgess, Kevin Spacey, Kate Bosworth, Aaron Yoo, Liza Lapira, Jacob Pitts
Recenze:
Dobrý film, který bych spíše řadila do kategorie filmů odpočinkových než filmů jakkoli závažných. Charismatický Kevin Spacey je v tomto filmu obsazen do role, která je pro něho napsaná doslova na těloa působí tudíž velmi přesvědčivě. Skvěle se s údělem hlavní role vypořádal také Jim Sturgess, jenž Spaceymu zdatně sekunduje. Děj filmu ubíhá celkem plynule a baví hned od začátku. Vyzdvihla bych hlavně scény z kasina a z Las Vegas vůbec, které působí velmi přesvědčivě.
Děj:
Ústřední postavou filmu je geniální student M.I.T. Ben Campbell (Jim Sturgess), který se uchází o stipendium na hardvardskou medicínu. Na jedné přednášce "padne do oka" profesorovi nelineárních rovnic (Kevin Spacey), který ho naláká do skupiny studentů, spolu s nimiž jezdí o víkendech a prázdninách do Las Vegas hrát blackjack. Ben do skupiny rychle zapadne a spolu s Jill (Kate Bosworth), Choiem (Aaron Yoo), Kiannou (Liza Lapira) a Fischerem (Jacob Pitts) ve vegaských kasinech "počítá karty" a vydělá si tak obrovské množství peněz, o kterém se mu dříve ani nesnilo.
Problém nastane ve chvíli, kdy vyhrávání propadne, naruší domluvený systém a prohraje velké peníze. Navíc se ale dostane do spárů vyhazovače kasina, se kterým je nucen uzavřít dohodu, že mu umožní chytit profesora, po kterém vyhazovač jde už řadu let. Ben se tudíž musí "dostat zpátky na koně", přesvědčit profesora, aby se stal součástí týmu a udělat to tak, aby neměl ani kapku podezření. Jak to Ben nakonec navlékne prozradí až napínavý konec...

Žádné komentáře:

Okomentovat