neděle 12. září 2010

Sedm (Se7en)

Režie: David Fincher
Hlavní role: Brad Pitt, Morgan Freeman, Gwyneth Paltrow, Kevin Spacey
Recenze:
Přestože nejsem velký fanoušek a prosazovatel hororů, tenhle má něco do sebe. Zajímavé ústřední téma sedmi smrtelných hříchů spolu s brilantním ztvárněním hlavních rolí v podání největších současných hollywoodských hvězd jsou i samostatně velkým lákadlem. K tomu si přidejte Davida Finchera na režisérské stoličce a máte jeden z nejlepších hororů všech dob, který vás hned na počátku vtáhne do děje a už nepustí. (5/5)
Děj:
Na sedmi smrtelných hříších (obžerství, lakota, lenost, závist, hněv, pýcha a smilstvo) stojí děj strhujícího filmu, jemuž figuruje dvojice detektivů. Jeden těsně před důchodem (Morgan Freeman) a druhý nově příchozí (Brad Pitt), kteří jsou si navzájem podobní asi tak jako den a noc. Navzdory tomu se musí v určité chvíli spojit a začít spolupracovat. Jen tak budou totiž schopni čelit a chytit brutálního vraha (Kevin Spacey), který rozehrál ďábelskou hru, jež se řídí vzorcem smrtelných hříchů a postupně "trestá" jednotlivé oběti. Do děje se v určitou chvíli vloží manželka mladšího z detektivů (Gwyneth Paltrow), která se pokusí navzájem detektivy trochu sblížit.
Po nějaké době neúspěšného "lovu" se vrah zdánlivě nepochopitelně vydá do rukou obou detektivů. Teprve později se ukáže, že tento nečekaný tah je pouze součástí jeho děsivého plánu, jehož konec prozradí (nejen) překvapující finále...

Žádné komentáře:

Okomentovat