sobota 11. září 2010

Začátky vysokoškolsko-veterinární

Než začnu pořádně psát, musím upozornit, že tento blog jsem si založila až před začátkem druhého ročníku a hodně vzpomínek se mi bohužel nenávratně vypařilo:-(, ale pokud se mi některé z nich nějakým zázrakem vrátí, ráda je sem doplním.
Po absolvování Gymnázia v Ústí nad Orlicí se mi podařilo splnit podmínky přijímacího řízení na fakultu Veterinárního lékařství na Veterinární a farmaceutické univerzitě v Brně a tím si také splnit začátek svého velkého snu: stát se veterinářkou...
Svůj první vysokoškolský rok jsem začala 29. září 2009. Škola začínala v 7 hodin ráno (vzhledem k tomu, že mi všichni, ještě za "gympláckých" let říkali, že tohle se na VŠ moc nestává, tak to byl docela šok:-)) testem z angličtiny (popř.: němčiny), který bylo povinností napsat k možnosti zapsání si předmětu Odborná angličtina/němčina, který je plánovaný na druhý ročník. Test jsme psali zhruba hodinu, nebylo to nic, co by se napsat nedalo, spíš opravdu základy. Poté se začaly probírat nějaké organizační věci. K našemu nemilému překvapení jsme se dozvěděli, že hned první den se od odpoledne budeme učit podle rozvrhu, což pro mojí skupinu znamenalo vyučování do 6 večer.
Dá se říct, že počáteční nadšení, kdy na všech přednáškách byla téměř úplná účast a přeplněné poslouchárny, kdy někteří později příchozí byli nuceni usednout na schody, rychle opadlo. Na některých méně záživných přednáškách, které nám mnohdy připadaly často nudné až zbytečné jsme usínali a někteří "jedinci" je prostě vypouštěli:-)
Do svižného učebního tempa jsme se dostali velice záhy, na některých předmětech (anatomie,...) nám bylo sděleno, že budeme každou hodinu zkoušeni, hlavně pro naší motivaci se učit. Nádhera:-) Na jiné předměty (biofyzika, chemie,...) jsme zase museli dělat protokoly, jejichž uznání bylo součástí podmínek k získání zápočtu... Ve zkratce by se prostě dalo říct: "No nenudíme se!!"
Semestr rychle ubíhal a přes nejrůznější formy zkoušení (testy a různými písemkami počínaje a ústními zkoušeními, tzv. kolokvii, konče) jsme doklopítali (někteří doslova) až k našemu prvnímu zápočtovému týdnu, který upozorňoval na blížící se zkouškové období...

Žádné komentáře:

Okomentovat